ANKARA / KALECİK - Kalecik Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1977 yılında Kalecik Kültür Derneğine ait binanın 3 odası üç yıllığına kiralanarak 03/10/1977 tarih ve 423.0/17755 sayılı onay ile fiilen 10.11.1977 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. 12 Eylül 1980 harekâtından sonra ülke genelinde dernek faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle arsasıyla birlikte binanın tamamı okul hizmetlerinde kullanılmaya başlanmış, ancak adı geçen dernek 1986 yılında İdari ve Hukuki bütün problemlerini hallederek tekrar faaliyete geçmiş ve tapusu kendilerine ait olduğundan dolayı okuldan kira talebinde bulunmuşlar, kira ödenmediği takdirde binanın tahliyesi istenmiş, bu durum karşısında Bakanlığımız arsa ve binayı 1988 yılında kamulaştırmıştır.

Kamulaştırmanın iptali için idari mahkemelere açılan davalar Bakanlığımız lehine sonuçlanmış daha sonra tezyidi bedel artırımı için açılan dava bakanlığımız aleyhine sonuçlanmış, karşı tarafça kamulaştırma ve tezyidi bedel artımındaki bedelin az görülmesi sebebiyle munzam zarar talebiyle Bakanlığımıza açılan dava Sulh Hukuk Mahkemesinde lehimize sonuçlanmıştır.

1988 yılında okulumuz hizmetlerinde kullanılmak şartıyla, altı katlı çift blok binaların alt iki katı hayırsever vatandaş Hüseyin Hüsnü tarafından hazineye bağışlanmış, bakanlığımıza tahsisi yapılarak bağışlanan yerlerin pansiyon olarak kullanılabilmesi için gerekli tadilat projesi hazırlanmış ve gerekli tadilat yapılarak 1990-1991 Öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 08/06/1990 tarih Yatırım Şube Müdürlüğünün 48/3 125 sayılı izni ile 50 öğrenci ile Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu olarak hizmete giren bina şu anda depo olarak kullanılmaktadır.

Bu bina 1980 Öncesi Yaşlılar Yurdu olarak yapılmış olup; önce Sağlık Meslek Lisesine devamında Anadolu Öğretmen Lisesi-Anadolu Lisesi ve kurum dönüşümünde Mehmet DOĞAN Fen Lisesine tahsis edilmiştir. 05.09.2017 tarihinden itibaren büyük onarımdan geçirilerek Kalecik Anadolu İmam-Hatip Lisesi Pansiyon binası olarak okulumuza tahsis edilmiştir.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Yayın: 20.05.2022 - Güncelleme: 20.05.2022 14:16 - Görüntülenme: 334